Back to top

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 2 ψαρονέφρια
  • 500 γρ. φακές
  • 2 λουκάνικα
  • 200 ml μαύρη μπύρα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 ντομάτα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 αγγουράκια τουρσί
  • 10 ελιές
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • Μηλόξυδο
  • 1 φύλλο δάφνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζετε τις φακές σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Βάζετε μέσα στην κατσαρόλα λίγο κρεμμύδι, 1 φύλλο δάφνη και λίγο πιπέρι σε κόκκους να αρωματιστούν. Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνετε και τις κρυώνετε. Αφαιρείτε την δάφνη και το κρεμμύδι.
  2. Ψιλοκόβετε το μισό κρεμμύδι, τη 1 σκελίδα σκόρδο, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι, τη ντομάτα αφαιρώντας τους σπόρους και τις ελιές.
    Τα ανακατεύετε όλα μαζί με τις φακές, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο μηλόξυδο και ελαιόλαδο.
  3. Ψιλοκόβετε τα λουκάνικα σε μικρά κυβάκια. Αλατοπιπερώνετε τα ψαρονέφρια. Σ’ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο, λίγο κρεμμύδι και τη μια σκελίδα σκόρδο. Προσθέτετε τα λουκάνικα μέσα στο τηγάνι, καθώς και τα ψαρονέφρια ολόκληρα και τα σοτάρετε. Τα χρωματίζετε, τα σβήνετε με τη μπύρα  και τα βάζετε όπως είναι σ’ένα ταψάκι στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180℃.
  4. Σ’ένα πιάτο βάζετε τις φακές στο πλάι και δίπλα το ψαρονέφρι. Γύρω γύρω βάζετε τα λουκάνικα και τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί με τη μπύρα. Σπάτε και τοποθετείτε λίγο πιπέρι πάνω από το ψαρονέφρι.