Back to top

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

  • 700γρ. βρασμένο και ξεκοκκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλο (Πίνδος)
  • 1 πρασινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 250γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιχτό Ελομάς 10 %
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Κύμινο
  • Μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ Φέτα Ήπειρος Φέτα σε άλμη
  • 1 φύλλο κουρού Χρυσή Ζύμη
  • Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι που έχει κάψει καλά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, όταν πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 2′ ακόμη.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καρότο, το οποίο το έχουμε περάσει από τον τρίφτη και τα αφήνουμε να μαραθούν σε μέτρια φωτιά.
  3. Βάζουμε στο τηγάνι και το κοτόπουλο το οποίο έχουμε μαδήσει (με τα χέρια), δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Αφού πιεί όλα τα υγρά το μείγμα μας προσθέτουμε την φέτα τα μπαχαρικά και το γιαούρτι.
  5. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, αδειάζουμε τη γέμιση αφού την έχουμε αφήσει και έχει κρυώσει εντελώς όπως επίσης κοιτάμε να μην κρατάει καθόλου υγρά.
  6. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, χαράζουμε και γυαλίζουμε την πίτα μας με αυγό και γάλα.
    Ψήνουμε μία ώρα στους 180.