Back to top

ΑΡΝΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΕ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)

Για το Αρνί

  • 1 αρνίσια ωμοπλάτη
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 20 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. μοσχαρίσιο ζωμό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Δάφνη

Για τη Γαρνιτούρα

  • 16 πατάτες Baby
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκύθια
  • 8 μικρά ραπανάκια
  • 4 μανιτάρια λευκά
  • 12 μικρά κρεμμύδια στιφάδου
  • Ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Θυμάρι
  • 1 φύλλο Δάφνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει την ωμοπλάτη σε κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί.
  2. Χρωματίζουμε το κρέας μας απ’όλες τις μεριές και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι αφού το έχουμε ψιλοκόψει.
  3. Το σοτάρουμε κι αυτό και προσθέτουμε τον πελτέ μας, τις δυο σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες και αυτές, θυμάρι, δάφνη και έπειτα σβήνουμε με το κρασί μας.
  4. Το αφήνουμε να το απορροφήσει και προσθέτουμε το ζωμό μας. Κλείνουμε με καπάκι την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να σιγοψηθεί το κρέας μας για 2 με 2.30 ώρες περίπου. Προσθέτουμε υγρά εάν χρειάζεται καθ’όλη τη διάρκεια του ψησίματος.
  5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες μας να βράσουν με κρύο νερό και αλάτι και τις μισοβράζουμε. Τις κρυώνουμε έπειτα, να σταματήσει ο βαθμός ψησίματος.
  6. Στη συνέχεια κόβουμε σε μπαστούνια το καρότο και το κολοκύθι και τα μισοβράζουμε και αυτά και τα κρυώνουμε.
  7. Λίγο πριν το κρέας μας είναι έτοιμο, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε και το βούτυρο μας και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια, τα καρότα, καθώς επίσης τα ραπανάκια, τα κρεμμύδια στιφάδου και προς το τέλος τα μανιτάρια.
  8. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο θυμάρι, την δάφνη και τα σοτάρουμε.
  9. Σβήνουμε με λίγο νερό και τα ανακατεύουμε για να γλασσάρουν όμορφα.
  10. Σ’ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε κάτω το κρέας, τη σάλτσα και έπειτα από πάνω τα λαχανικά μας.