Back to top

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΟΝΟΥ

Μαγειρεύουμε με τον

Πετρώφ Ιωσήφ

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

  • Για τους κεφτέδες:
  • 4 συσκευασίες τόνου σε νερό των 200γρ
  • 8 φέτες μπέικον
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης χωρίς κουκούτσια, χωρίς το φλοιό (τις βρίσκουμε σε γυάλινες συσκευασίες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά κάπαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα ελιά
  • 6 λιαστές ντομάτες (τις βρίσκουμε σε γυάλινες συσκευασίες)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το κουρκούτι:
  • 1 κρέμα γάλακτος των 200ml
  • 160ml μπύρα
  • 175γρ αλεύρι για τηγάνισμα
  • 175γρ κόρν φλάουερ
  • 30γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 μπουκάλι λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας όλα τα στερεά υλικά μαζί (αλεύρι, κόρν φλάουερ, μπέικιν πάουντερ) και στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη μπύρα. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  2. Αδειάζουμε τις συσκευασίες του τόνου σ’ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε περίπου για μισή ώρα να κατεβάσουν όλα τα υγρά τους και να στραγγίξουν καλά.
  3. Κόβουμε τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες σε μικρά-μικρά κυβάκια και έπειτα ψιλοκόβουμε το μπέικον, την κάπαρη, το μαϊντανό, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  4. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά που κόψαμε καθώς και την πάστα ελιάς, τους τόνους που έχουμε στραγγίξει, το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν τα υλικά μας μια μάζα. Τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια, στο μέγεθος που επιθυμούμε, και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.
  5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φριτέζα ή εάν δεν έχουμε σ’ένα βαθύ τηγάνι. Ρυθμίζουμε να μην είναι πολύ δυνατή η φωτιά μας άλλα ούτε πολύ χαμηλή. Βουτάμε έναν έναν τους κεφτέδες μας στο κουρκούτι κι έπειτα μέσα στο λάδι που έχει κάψει. Τους ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά. Τους βγάζουμε και τους βάζουμε σε χαρτί απορροφητικό να στραγγίξουν.